Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tervetuloa Loitsulaan!

Loitsula on yhden naisen virtuaaliprojekti, joka syntyi ikiaikaisesta unelmasta saada oman kodin pihaan oma poni ja sille talli, tarha ja ratsastuskenttä. Vaikka sanoin kyllä isälle, että en minä sitä kenttää oikeastaan tarvitsisi - me voitaisiin maastoilla koko ajan!

Loitsula on siis sekoitus oikean, metsän ympäröimän rintamamiestalon miljöötä, ikuisen heppatytön hevosunelmia ja hevosleikkejä, sekä loputonta mielikuvitusta, joka kehittelee jatkuvasti jotain uutta. En koskaan saanut omaa shetlanninponia ja kodin viereiselle pellolle ratsastuskenttää, mutta unelma eli aina - ja elää edelleen. Tervetuloa rakkaan projektini pariin!

- VRL-1486, @

Loitsulan pihan hevoset

Torinhevostamma Rosalie Liisi s. 12.11.2014

VaB, 60cm VFA3

Yltiökiltti leveäselkä

"Tuntuu joskus olevan hieman hidas - tai ehkä hieman hidasälyinen, silti aina mukavaa seuraa."

Welsh A-tamma PP's Megara s. 05.08.2017

HeB, 80cm KTK-I

Itse Niiskuneiti, siro kouluponi

"Mieluiten vain kääntäsi takapuolensa tuulelle ja söisi heiniään, kaikessa rauhassa lämpimään loimeen puettuna."

 

Suomenhevosori Vipu-Nen s. 13.10.2017

HeB, 100cm SV-II, SLA-II

Nuori urpo, ihmisrakas pässinpää

"Melko perinteinen suokki - jos näin saa sanoa. Vipu osaa kyllä jyrätä ja juntturoida. Eläväinen ori."

Eestin raskas vetoh. ori Võimas s. 19.08.2017

Työhevonen Ch

Komea jättiläinen, jolla on selkeä oma tahto

"Hevonen tietää, kun siitä puhutaan tai sitä ihaillaan - silloin se kasvaa entisestään, oikein pörhistelee."

 

Welsh A-ori Loitsulan Myrick s. 13.10.2017

Koulutetaan, KV-II

Pitkään odotettu ensimmäinen oma kasvatti

"Pohjimmiltaan äärettömän seurallinen. Sopuisa poni, joka mieluiten itse väistää toista kuin alkaa nahistelemaan."

Torinhevosori Hämarik s. 19.06.2017

HeA, 80cm

Rauhallselle orille kaikki käy

"Suurikokoinen ja kiltti kaveri, josta voi joskus löytää myös sen tulisemman, orimaisemman puolen."

 

Hahmot - Ojanteet

Sylvi “Sysse” Ojanteen hiukset ovat pitkät ja vaaleat, niin on myös nainen itse. Sysse jaksaa kyllä narista ja voivotella, tosin usein humoristisella vivahteella. Hän ei pelkää sanoa mitä mieltä on, Elva-siskon kierrellessä ja kaarrellessa Sysse töksäyttää että “son huono.” Pohjimmiltaan Sysse on kuitenkin ihan leppoisa tyyppi, joka ei vain jaksa turhaa liirynlääryniä ja haluaa selvitä tilanteista sukkelaan. Sysse asuu Loitsulan pihan pienemmässä talossa miehensä kanssa. Pihamaalla lyllertävä Jätkä-corgi on Syssen. 

Sysse on käsitellyt paljon myös ongelmahevosia ja nuoria eläimiä, tietää miten hommat sujuu tai laitetaan sujumaan. Tekee hurjia ruokintasuunnitelmia ja vapaa-ajallaan tarkkailee hevosten karvan kuntoa - jos turkki ei kiillä, on Sysse lisäämässä ruokintaan taas jotain uutta vitamiinia. Arvostaa laadukkaita nahkavarusteita yli kaiken. Sylvi pitää myös valmennuksia niin koulu- kuin estepuolellakin.

Elva Ojanne on melko pitkänhuiskea nainen, jonka iho on vaalea ja hiukset tummat. Elvalle sattuu ja tapahtuu, sillä tämä on aina menossa täyttä päätä. Elva ei ota kaikkea nin tosissaan - tulkoon mitä on tullakseen. Kummallinen höpisijä, jonka juttuja oppii ymmärtämään ja lukemaan vasta ajan kanssa. Hyväntahtoinen ja leppoisa.

Elva asuu kauempana kaupungissa ja tekee freelancer-toimittajan töitä, mutta käy kotona harva se päivä. Hän on omien sanojensa mukaan vain harrastelija hevosasioissa, vaikka kyllä kaikki tietävät että Elva osaa, varsinkin estepuolen hommat. Muuten kovin pelotonta Elvaa kauhistuttavat isot ja kapeat puoliveriset, niillä on hänen mukaansa "liian pitkät jalat". Nappaa hevosen kenkään hetkessä, jos joku mainitsee ratsunsa kengän pudonneen. Intoilee hevosten sukutauluista.

Sitten ovat vielä Maisa Ojanne, teini-iän kurimuksissa taisteleva Elvan ja Syssen siskopuoli, sekä kaksoisveljensä Valo Ojanne. Maisa on pienikokoinen ja sisukas, roikkuu isosiskojensa matkassa minkä kerkiää. Valo on vähän samaa kastia, mutta viihtyy myös yksin, omien juttujensa parissa. Valo ja Maisa asuvat isänsä kanssa Ojanteen isossa talossa, Loitsulassa. Kaikkien Ojanteiden isä on Ukko Ojanne, juro mies pitkä kuin honkipuu.

Ulkoasusta kiitokset H02877, ulkoasun taustakuva Pattern Cooler

Etusivun kuvat Public Domain, koirakuva Stijn Bokhove (lisenssi), ulkoasun kuva Public Domain

Loitsula on virtuaalitalli I tämä on virtuaalihevonen

©2018 Loitsula - virtuaalitalli - suntuubi.com