Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Hämarik

 

Kuvat © omistaja

Virallinen nimi Hämarik Kutsumanimi Hämä
VH- Rotu, sukupuoli torinhevonen, ori
Väri kimo Syntynyt, ikä 19.09.2017, M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Koulutustaso HeA, 80cm Säkäkorkeus 168cm
   
Kasvattaja evm Omistaja Elva VRL-14586

Hämä on suuri ja kiltti kaveri, josta voi joskus löytää myös sen tulisemman, orimaisemman puolen. Arkena se on kuitenkin tasainen suorittaja, joka ei hätiköi turhia ja tekee mitä pyydetään. Ison hevosen kanssa pitää kuitenkin olla tarkkana, ettei jää jalkoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUKUTAULU

i evm

ii evm
ie evm
e  evm ei evm
ee evm

sijoitukset

KRJ

 

 

 

 

 

 

HOITO-OHJEET

  • ​Yli -15, sataa tai tuulee päälle harmaa loimi
  • Ratsastusloimea voi myös käyttää kylmällä kelillä
  • Putsit etujalkoihin, pestään ratsastuksen jälkeen!
     
  • Heinät 5-3-3-6
  • Liikutuksen jälkeen ruoka


Varusteet oddpixel,  MWS Boutique, ratsastusloimi ja valkoinen kisahuopa Sokka Luxuries

 

päiväkirja

27.06.2018 - Seurakisat Seppeleessä

Sylvi meni Hämällä Helpon Aan ihan testimielessä. Kaksikko oli ensimmäisiä kertoja yhdessä ruudussa, mutta treeniä oli puurrettu kotona uskollisesti, jopa niin kauan että se oli alkanut maistua pakkopullalta. Tai oikeastaan pakkopulla on vähän liian kiva ilmaisu, Sylvi käyttäisi varmaan sanaa pettuleipä.
Luokan rata oli tuttu ja tuomarina Henry Sääri, jostain kaverin kaverin kaverin kautta tuttu mies, josta Sylvi oli kyllä kuullut. Paljon, vähän pelottavaakin. Kyseessä olivat kuitenkin rennot seurakisat, ja tuomarin huulilla lempeä hymy ja kupliva puhe. Sylvi ja Hämä paukaisivat prosenteillaan hienosti yli tavoitellun kuudenkympin, sijoittuen neljänsiksi seitsemästä osallistujasta. Sanallisen arvionsa kanssa Sääri kuitenkin antoi suoraakin palautetta, mutta siitä ratsuaan kisakamppeista purkava Sylvi oli vain innoissaan. Paperiin oli kirjoitettu tarkalla käsialalla seuraavasti:
"Kulkee melko matalana, takajalat saisivat olla paremmin alla. Kuuliainen ja ratsastajan avut siistit ja rutinoituneet."
Hämän alitempoa voivoteltuaan Sylvi ei kuitenkaan jäänyt harmittelemaan liikaa, kommenttihan oli ihan positiivinen. Tai ainakin melkein, mutta naisen mieleen se selkeästi oli ollut. Oli treenattu ja ratsastus oli kovin rutinoitunutta, Hämä ei sekoillut mitään ja suoritus oli kaikenkaikkiaan siisti.
“Hyvä saada palautetta, ei hitsi, me halutaan Säären valmennuksiin kyllä joskus… Missähän tuo pitää, ootappa mun pitää käydä etsimässä se jos se ehtisi vaihtaa pari sanaa...” nainen intoili ja samassa pölähtikin jo pois tallista. Maisa keräili tottuneesti Hämän tyhjentämän melassiämpärin autoon ja istuskeli odottamaan isosiskoaan, jota ei muuten varmasti kuuluisi hetkeen takaisin.

Kirjoittanut omistaja, tuomarin kommentti © Anne

15.06.2018 - Skill at Arms-tunnilla Zenissä

Suuri, kimo ori otti niin lungisti koko tunnin että Iivarin piti vaivihkaa tarkistaa, roikkuiko hevosen koipivälissä mitä — miksei hänen orinsa voineet ottaa oppia tästä rauhallisesta, kiltistä jätistä! Nyt kaikki riviin katsomaan miten herrasmiehet käyttäytyy! Sylvi kyllä kertoi että Hämästä löytyi kyllä se äijäpuolikin, mutta sitä oli vaikea uskoa katsellessa tunnin suorituksia: kimo ei kertaakaan tuntunut noteeraavan muiden hevosten läsnäoloa, eikä antanut edes omaa showtaan pitävän teiniorhin häiritä työskentelyään. Sylvi pystyi hyvin keskittymään oman ratsastuksen ajatteluun ja aseiden käsittelyyn, ja varsinkin peitsen kanssa hänestä kehkeytyi lopputuntia kohden jo varsin näppärä. 

Aluksi Hämä oli kuin suuri laiva, joka kiihtyi ja ohjautui hitaasti. Kaaret venähtivät ja linjoista tuli hyvin suuria, mutta hiljalleen ori alkoi notkistumaan ja ottamaan itseään enemmän ryhtiin. Näin suurta ratsua oli hankala ratsastaa takaa eteen ilman barokkiverta, mutta Sylvi pysyi sinnikkäänä ja vaikka illalla hänen vatsalihaksensa olivatkin varmasti jo kypsää nuudelia, niin tulos oli sen arvoinen: lopputunnista oli suorastaan lumoavaa katsella jättimäisen orin leijailevan niin kevyen näköisenä lyhyttä laukkaa. 

Klassisen ratsastuksen valmennuksista olisi varmasti ratsukolle hyötyä, sillä aluksi hieman etupainoisen oloinen Hämä muuttui aivan toiseksi hevoseksi kun kaiken lähtökohta oli takapään moottori, jonka avulla myös niska saatiin kivasti korkeimmaksi ja ryhti kasaan ilman että ohjista piti kertaakaan lähteä ottamaan taaksepäin. Vaikka linjat olivat vielä varsin suuria, pysyi Hämä niissä kuitenkin jatkuvasti oikein asettuneena, tasaisessa temmossa ja tasapainossa. Kun ratsastus tuntui kevyeltä yhdellä kädellä ja aseita heilutellen, niin kuvitelkaapa kuinka helppoa tavan kouluratsastuksesta tulisi hevosen tuntuessa tältä!

Kommentin kirjoittanut Pölhö

 

Ulkoasusta kiitokset H02877, ulkoasun taustakuva Pattern Cooler

Etusivun kuvat Public Domain, koirakuva Stijn Bokhove (lisenssi), ulkoasun kuva Public Domain

Loitsula on virtuaalitalli I tämä on virtuaalihevonen

©2018 Loitsula - virtuaalitalli - suntuubi.com