Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

PP's Megara

© Senna Raiski, vapaasti kopioitavaa

Virallinen nimi PP's Megara Kutsumanimi Megan
VH17-024-0120 Rotu, sukupuoli Welsh A, tamma
Väri voikko Syntynyt, ikä 05.08.2017, M Layouts / raitatossu.net/mayflower  
HeB, re 80cm Säkäkorkeus 121cm
   
Kasvattaja Ponipallero Omistaja VRL-14586
 
20.02.2018 Megan palkittiin KTK-I palkinnolla, pistein 82p! (PoniKTK tilaisuus 2/18)
 

luonne

Megan on kiltti, mutta hieman ujo tamma. Se piiloutuisi mielellään tarhannurkkaan jos vain voisi, eikä oikein välitä muustakaan häseltämisestä. Mieluiten vain kääntäsi takapuolensa tuulelle ja söisi heiniään, kaikessa rauhassa lämpimään loimeen puettuna. Ah, niin mukavaa ja rauhallista! Megan on kuitenkin kiltti ja vaivaton, mitä nyt joskus luimistaa korviaan satulavyötä kiristettäessä. Ei tykkää korviin koskemisesta, minkä takia suitsiminen vaatii näppäryyttä.

Ratsastaessa pieni poni liikkuu omalla moottorilla eteenpäin, usein vipeltää vähän liiankin aktiivista ravia pienin askelin. Vaatii erittäin kevyttä kättä, sillä on kovin herkkä suusta. Tamma on ratsastettava ensin rennoksi ja rauhalliseksi, jonka jälkeen siltä voi alkaa pyytää vähän enemmän juurikin tuntuman suhteen. Liikkuu kauniissa muodossa varmoin askelin.

Megan on etevä hyppääjä jolla mainio hyppytyyli. Joskus esteet vain jännittävät sitä kovin, vaatii ratsastajan tukea jokaiselle askeleelle. Saattaa kieltää jos ei omasta mielestään ole saanut tarpeeksi selkeitä ohjeita että pitääkö tästä esteestä nyt mennä yli vai saako sen kiertää.

sukutaulu

 

Eiddof Tywysog KTK-III, YLA2, VWY-II, ERJ-III, VVJ-II, KRJ-III

wA, 121cm, vkk

ii Eiddof Hogyn evm 

wA, 119cm, rnvkk

ie Eiddof Euraid evm

wA, 122cm, vkk

Maddocks Mulan KTK-I

wA, 121cm, vkk

ei Eynon Glythvyr evm

wA, 120cm, vkk

ee Teague Marian evm

wA, 121cm, rt

 

Jälkeläiset

20.05.2018 o. Loitsulan Myrick i. Mewian Maxwell om. Loitsula

 

 

Saavutukset

12.05.2018 Arian Stud, irtoSERT (Päätuomari Jannica)

KRJ

   
   

VPA

01.03.2018 Kaarnakuru 50cm 02/03, tarina  
   

HOITO-OHJEET

  • ​Yli -10 astetta, sataa tai tuulee, päälle pinkki toppa
  • Yli -20 astetta toppaloimen alle pinkki fleece

 

  • Liikutuksen jälkeen vettä tarjolle
  • Heinät 3-2-2-3
  • Iltaisin turvotettava ruoka

Varusteet oddpixelEquestrian PRO ja MWS Boutique

 

PÄIVÄKIRJA

27.6.2018 - Seurakisoissa Seppeleessä

Maisa ja Megan pääsivät viimein kisatauon jälkeen ruutuun, kun Seppeleessä järjestettiin vanhat kunnon seurakisat. Helppo B oli suosittu luokka, jonka verryttelyssä Maisa ja pieni voikko tamma meinasivat jäädä jalkoihin. Se oli kuitenkin rento, mutta lämpimänä päivänä hieman hidas. Samaa mieltä oli tuomarikin, Henry Sääri. Maisan sisko Sylvi oli puhunut herra Säärestä koko ajomatkan; master-valmentaja (Sylvin tulevaisuuden tavoite) ja GP-tason kouluvalmentaja (Sylvin toinen tavoite). Maisan ja Meganin arvostelupaperissa seisoi seuraavanlaisesti:
“Hyvä perusmuoto, ei askella tarpeeksi. Pohkeen takana, välttelee taivutusta. Nyt rehellisesti ensin eteen ja sitten hakemaan hyvää muotoa."
Prosenttejakin oli alle viisikymmentä ja Maisan naama hieman pitkähkönä, kun hän purki ratsuaan Seppeleen lainakarsinassa.
“Hei mutta älä nyt, se oli siisti suoritus! Teillä on ollu taukoa, anna itelles vähän armoa, Maisaaa” tsemppasi Elva pikkusiskoa samalla tätä  kylkeen tökkien.
“Ja voitittehan te meidät, monella prosentilla!” Elva nauroi ja rapsutti viereisessä karsinassa möllöttävää kisaratsuaan Rosalietä, joka oli liikkunut ruudussa kuin täi tervassa. Kyllähän Maisa siitä piristyi, viimeistään siinä vaiheessa kun sisko kiikutti kanttiinista kaikenlaisia herkkuja. Megankin sai ruokaämpärin naaman eteen, sitä ei prosenttiluvut hetkauttaneet.

Tuomarin kommentti © Anne

5.5.2018  - Kevät tulee

Kevät tulee pikkuhiljaa myös Loitsulan pihaan, ponit ovat kuraisia ja pihassa tönöttää muutama sitkeä lumitönkyrä. Vauvauutisia meillä kuitenkin on, näin kevään tullen! Megan kävi nimittäin astutusreissulla Adinassa, vierailemassa Maisan ja Sylvin sille valinneen orin tykönä huhtikuun lopulla. Varsaa odotellaan syntyväksi kesäkuun puolella, ja tamma jää kisatauolle toukokuun aikana. Meganin ja Maisan kausi on mennyt helpon Been ratoja treenatessa ja monissa monituisissa kisoissa, joissa on niin mokattu kuin onnistuttukin. Mammalomalle jääminen vaatinee totuttelua niin itse ponilta kuin sen omistajattareltakin, mutta toivon mukaan jo syksyllä kymmenen vuotta täyttävä tamma selviää odotusajasta, varsomisesta sekä oman pienen ponilapsensa kasvattamisesta suuremmitta stressittä.

Maisa taas on pohtinut, mitä hän sitten oikein tekee, kun oma poni paksuuntuu päivä päivältä, eikä sillä enää ratsasteta. Toisaalta kisatauko voi olla mukavaakin vaihtelua, ehtisi siinä sitten vaikka keskittyä kouluun. Onneksi pihassa on muitakin mukavia ratsuja, niin ettei koulu nyt ihan ykköseksi pääsisi menemään - isosisko on luvannut lainata Vipu-oria Maisan koulutreeninkaipuuseen. Iso musta suomenhevosori on aika kaukana sirosta welshtammasta, mutta tarkan Sylvin silmän alla saa Maisakin sen selkään kivuta. Varsan syntymän jälkeen tulisi Maisan arki täyttymään pienen varsan ihastelusta, ja pian sen kouluttamisestakin. Megankin varmaan hinkuisi takaisin töihin heti varsan päästyä omille jaloilleen... Mutta ei ajatella vielä liian pitkälle, katsotaan nyt, miten kaikki sujuu.

26.03.2018 - Varsasuunnitelmia

Megan tarhaili lumisateessa oranssi toppaloimi päällään iltaheiniään mussuttaen, kun sen omistaja Maisa pohti niinikään iltapalan äärellä tammansa tulevaisuutta.

Maisan isosisko Sysse oli asettanut tämän pirtin pöydän ääreen, kantanut eteen kurkkuviipaleilla kuorrutetun ruisleivän ja kupin kaakaota, ja istahtanut itse virallisen oloisesti pyödän toiselle puolelle Maisaa vastapäätä. Isosisko tuijotti tuimasti, kun Maisa haukkasi leivästä ja tapitti suoraan takaisin kysyvänä.
“Aijjokkos vielä kisata miten.” kysyi Sysse virallisen oloisesti. Tai ei oikeastaan kysynyt, mainitsi vain, haudanvakavana.
“Häh, no ehkä tämän kauen loppuun nyt ainaki. Kuin niin?” köhi Maisa suu täynnä ruisleipää.
“Eikun sitä mie vaan että… Teetetäänkö Meganilla varsa?” möläytti Sysse antaen suunsa viimein vääntyä virneeseen.

Maisa ei ollut ensin uskoa korviaan, mutta niinpähän vain alkoivat siskokset suunnitella pientä welshvarsaa joka syntyisi Loitsulan nimiin. Isäoriiksi Syssellä oli jo muutama ehdotus, osa niistä vähän lähempänä, osa kauempana. Maisa aikoi nukkua yön yli asiaa pohtien, eräs Rovaniemeläinen ori oli kyllä jo melkein tullut valituksi. Orin nimi oli Mewian Maxwell, Sysse ja Maisa makustelivat jo varsan nimeä, M-kirjaimella alkavaa tietty. Pöydällä maanneen sanomalehden kulma täyttyi nimiehdotuksista illan hämärtyessä.

01.03.2018 - Tarinakilpailuissa Kaarnakurussa

Verryttelyssä Megan tuijotti silmääkään räpäyttämättä maneesin ovea. Se oli jämähtänyt keskelle uraa, ja kuunteli korvat pyörien, kun märkä lumi liikahteli maneesin katolla. Näin paljon sitä ei ollut jännittäneet edes lastenvaunut, jotka olimme kohdanneet hetki aikaisemmin. Koetin saada Meganin liikkeelle maiskuttamalla, tuikkasin pohkeeni sen kylkiin, heiluin satulassa kuin hullu poniani kannustaen. Megan ei liikahtanutkaan, se oli jähmettynyt. Sille tyypilliseen tapaan, aivan yhtäkkiä, ratsuni pomppasi sivuun kuin kenguru, säikähtäen katolta ropisevaa lunta. Sain sen rauhoittumaan nopeasti, ja pysyin kyydissä. Harmikseni horisontissa kajasti vielä monta Meganin kokemaa järkytystä, kun lumet luikuivat alas maneesin katolta...

 

Ulkoasusta kiitokset H02877, ulkoasun taustakuva Pattern Cooler

Etusivun kuvat Public Domain, koirakuva Stijn Bokhove (lisenssi), ulkoasun kuva Public Domain

Loitsula on virtuaalitalli I tämä on virtuaalihevonen

©2018 Loitsula - virtuaalitalli - suntuubi.com